Konkurs „Pyszny rogalik”
Dnia 17 listopada 2017 r. odbył się konkurs pod hasłem „Pyszny rogalik”, w którym udział wzięli uczniowie klasy IIb i IIIb technikum technologii żywności. Zadaniem 3 dwuosobowych drużyn było upieczenie zgodnie z przepisem tradycyjnych rogali.
Celem uczestnictwa w konkursowych zmaganiach było rozwijanie zainteresowań branżą cukierniczą oraz możliwość zaprezentowania swoich posiadanych talentów cukierniczych – podkreślają organizatorki kulinarnych zmagań – p. Maria Begier i p. Paulina Ignasiak-Szymczak. .
Po wyrównanej i słodkiej rywalizacji jury przyznało następujące miejsca:
I miejsce: Monika Przestrzelska i Paulina Bilska
II miejsce: Dorota Wardyńska i Magdalena Kościańska oraz Angelika Kordylasińska i Patryk Swędrowski
Wszystkim serdecznie gratulujemy!!!